Vijesti 122 za 26.02.2020. godine

Vijesti 122 za 26.02.2020. godine

18
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 26.02.2020. godine, u 14,10 sati, u ulici Talića brdo, izvršenim legitimisanjem i pregledom lica G..S., rođenog 1998. godine, iz Zenice, policijski službenici su pronašli sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I.

Visoko

U toku noći 25/26.02.2020. godine, u mjestu Kološići, od strane nepoznatog lica je izvršeno krivično djelo teške krađe u podrumske prostorije kuće vlasništvo lica M.N., iz Visokog. Tom prilikom je otuđena jedna motorna pila. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Kakanj

Dana 26.02.2020. godine, u 09,00 sati, u službene prostorije Policijske stanice Kakanj se obratilo lice K.F., iz Zenice, i tom prilikom prijavilo da je u proteklih dvadeset dana, u mjestu Mioči, od strane nepoznatog lica izvršena paljevina kamp prikolice vlasništvo istog, koja je u potpunosti izgorjela. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Dana 26.02.2020. godine, u 15,00 sati, u mjestu Sopotnica, od strane lica O.U., iz Kaknja, izvršeno je krivično djelo “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”. Postupajući po anonimnoj prijavi, policijski službenici su obavili razgovor sa navedenim licem koje je tom prilikom dobrovoljno predalo automatsku puška sa okvirom u kojem se nalazilo 30 komada metaka, poluautomatsku pušku bez municije i 34 komada puščane municije kalibra 7,62 mm. Navedeno oružje je oduzeto, te su poduzete daljnje aktivnosti na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se šesnaest saobraćajnih nezgoda u kojim je pet lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA