Vijesti 122 za 26.03.2015. godine

Vijesti 122 za 26.03.2015. godine

163
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je devet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave II u Visokom (2), Policijske uprave III u Zavidovićima (1), Policijske uprave V u Olovu (1) i Policijske uprave Žepče (3).

Zenica

Dana 26.03.2015. godine, u ulici Maglajska, od strane lica K.M. iz Zenice, izvršeno je krivično djelo nanošenjem lakih tjelesnih povreda licu H.K. iz Zenice, nakon čega je navedeni H.K. počinio krivično djelo izazivanje opće opasnosti upotrebom vatrenog oružja-pištolja, ispaljivanjem jednog metka u pravcu navedenog K.M. Oba lica su prevezena u Kantonalnu bolnicu Zenica gdje su istim konstatovane lake tjelesne povrede. Nakon medicinskog tretmana, navedena lica su lišena slobode i privedena u službene prostorije gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Uviđaj je izvršila uviđajna ekipa Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 26.03.2015. godine, u ulici Prve zeničke brigade, u prodavnici „Konzum“, od strane dva nepoznata lica izvršena je krađa određene količine prodajnih artikala. Intervencijom policijskih službenika, zbog sumnje da su izvršila navedeno krivično djelo slobode su lišena lica O.Dž. i D.I., oba iz Zenice. Nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

Visoko

Dana 26.03.2015. godine, u ulici Donje Rosulje, od strane G.A. iz Visokog, izvršeno je krivično djelo nanošenjem lakih tjelesnih povreda licu S.N. iz Visokog. Službenici uniformisane policije lišili su slobode lice G.A., te je nad istim, u službenim prostorijama, zavedena kriminalistička obrada. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Olovo

U toku noći 25/26.03.2015.godine, u ulici Branilaca, izvršeno je krivično djelo teška krađa u UO „Bistro“, vlasništvo M.B. iz Olova, kojom prilikom su otuđeni televizor i mobitel. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Olovo.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Tešanj

Dana 26.03.2015. godine, na lokalnom putu u mjestu Bukva, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali nepoznato vozilo sa nepoznatim vozačem, koje se udaljilo sa lica mjesta, i pješak K.K. iz Bukve, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, te su poduzete aktivnosti na identifikaciji i pronalasku spornog vozila i vozača.

Na području Kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA