Vijesti 122 za 26.04.2015. godine

Vijesti 122 za 26.04.2015. godine

198
0
PODIJELI
Ilustracija
JAVNI RED I MIR

Javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca poduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je pet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave III u Zavidovićima (2) i Policijske uprave V u Olovu (2).

Zenica

U toku noći 25/26.04.2015. godine, u ulici Travnička cesta, izvršeno je krivično djelo teška krađa u sportsku kladionicu „Bet-live“, iz koje je tom prilikom otuđena određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Zavidovići

U toku noći 25/26.04.2015. godine, u mjestu Stog, izvršeno je krivično djelo teška krađa u dvije vikend kuće, vlasništvo M.E. i M.I., iz kojih je otuđena određena količina raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Olovo

U toku noći 25/26.04.2015. godine, u mjestu Gradina, izvršeno je krivično djelo teška krađa u pomoćni objekat-štalu, vlasništvo B.H., kojom prilikom je otuđeno troje jagnjadi. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske uprave Olovo.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Tešanj

Dana 26.04.2015. godine, na putu M-4 u mjestu Jelah, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Fiat“, registarskih oznaka T85-K-336, kojim je upravljala R.N. iz Tešnja, i pješak V.J. iz Tešnja, koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Na području Kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda u kojima je 11 lica zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA