Vijesti 122 za 26.07.2015. godine

Vijesti 122 za 26.07.2015. godine

186
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 15 slučajeva, kojom prilikom je pet lica zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je pet krivičnih djela koja su izvršena na području Policijske uprave I u Zenici (3) i Policijske uprave II u Visokom (2).

Zenica

Dana 26.07.2015. godine, u ulici Crkvice, izvršena je teška krađa u benzinsku pumpu „Petrol“, iz koje je otuđena neutvrđena količina cigareta. Službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su na licu mjesta izvršili uviđaj.

Visoko

Dana 26.07.2015. godine, u ulici Kakanjska, policijski službenici su izvršili kontrolu putničkog motornog vozila marke „Chevrolet“, registarskih oznaka K12-O-255, kojim je upravljao L.V. Tom prilikom, kod suvozača S.A. iz Sarajeva, pronađena je jedna pvc kesica u kojoj se nalazio bijeli prah koji svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Nad licem S.A. je zavedena kriminalistička obrada, te je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Dana 26.07.2015. godine, u mjestu Ravne, policijski službenici su izvršili kontrolu putničkog motornog vozila marke „VW-Golf“, registarskih oznaka O84-A-273, kojim je upravljao F.M., kojom prilikom je kod suvozača H.M. iz Visokog, pronađena jedna pvc kesica u kojoj se nalazila suha zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Nad licem H.M. je zavedena kriminalistička obrada, te je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA