Vijesti 122 za 26.07.2016. godine

Vijesti 122 za 26.07.2016. godine

160
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su četiri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je 10 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (5), Policijske uprave II u Visokom (1), Policijske uprave III u Zavidovićima (2), Policijske uprave IV u Tešnju (1) i Policijske uprave V u Olovu (1).

Zenica

Dana 26.07.2016. godine, u mjestu Stranjani, od strane lica: K.S., A.M. i S.S. izvršeno je krivično djelo nasilničkim ponašanjem prema licu D.A. iz Zenice, koje je tom prilikom zadobilo teške tjelesne povrede. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 26.07.2016. godine, u ulici 9. maj, od strane malodobnog lica H.A. izvršeno je krivično djelo nanošenjem teških tjelesnih povreda licu K.F. Službenici Policijske uprave I su izvršili uviđaj, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Visoko

Dana 26.07.2016. godine, u mjestu Čekrekčije, izvršeno je krivično djelo teška krađa u benzinsku pumpu “Petrol”, iz koje je tom prilikom otuđena neutvrđena količina raznih cigareta. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Tešanj

U toku noći 25/26.07.2016. godine, u mjestu Krndije, izvršena je teška krađa u pokušaju putničkog motornog vozila marke “Škoda”, registarskih oznaka 154-K-330, vlasništvo Ć.S. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Vareš

Dana 26.07.2016. godine, u mjestu Krčevine, od strane lica P.J. izvršeno je krivično djelo oštećivanjem ulaznih vrata na kući, vlasništvo M.J. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Vareš, dok je P.J. lišen slobode i priveden u službene prostorije gdje su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA