Vijesti 122 za 26.08.2015. godine

Vijesti 122 za 26.08.2015. godine

221
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 11 slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je šest krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (3), Policijske uprave II u Visokom (1) i Policijske uprave IV u Tešnju (2).

Kakanj

U toku noći 25/26.08.2015. godine, u ulici 311. lahke brigade, izvršeno je krivično djelo teška krađa u elektro radionicu, vlasništvo RMU Kakanj, iz koje je tom prilikom otuđena određena količina bakarnih namotaja. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Kakanj.

Tešanj

U toku noći 25/26.08.2015. godine, u mjestu Roše, izvršeno je krivično djelo teška krađa u vikend kuću, vlasništvo S.S., iz koje je otuđena određena količina raznih predmeta. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Tešanj.

Dana 26.08.2015. godine, u ulici Ribarska, na osnovu naredbe Općinskog suda u Tešnju, od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj i inspektora Sektora kriminalističke policije MUP-a ZDK izvršen je pretres kuće i pratećih objekata koje koristi S.A. Prilikom pretresa, u natkrivenom dijelu bunara pronađena su 733 komada municije kalibra 7,62 mm. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Tešanj, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda. U jednoj saobraćajnoj nezgodi, u Zavidovićima, jedno lice je zadobilo lake tjelesne povrede, dok u ostalim nezgodama nije bilo povrijeđenih lica.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA