Vijesti 122 za 26.09.2020. godine

Vijesti 122 za 26.09.2020. godine

29
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području ZE-DO kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici te protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Na području ZE-DO kantona evidentirano je deset krivičnih djela.

Zenica

Dana 26.09.2020.godine u 20,00 sati na magistralnom putu M-17 u mjestu Pehare, od strane pripadnika Specijalne policijske jedinice MUP-a Ze-Do Kantona zaustavljeno je pmv marke “Opel” reg oznaka M02-T-751 kojim je upravljao I.S. (1986.) iz Zenice.Pregledom vozila, pronađena su dva sadržaja biljne i praškaste materije koja svojim izgledom asociraju na opojnu drogu.Navedeni izvršilac je lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje.Sačinjena propratna dokumentacija.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području ZE-DO kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice zadobilo povrede neutvrđenog stepena dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Na putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE
Visoko

Dana 26.09.2020.godine u 01,40 sati obavještena je PS Visoko da je u mjestu Uvorići došlo do požara na štali vl.B.I.Požar lokalizovan od strane pripadnika vatrogasne jedinice Visoko, te je tom prilikom nastupila materijalna šteta, bez povrijeđenih lica.Izvršen uviđaj od strane inspektora za zaštitu od požara i eksplozija MUP-a Ze-Do Kantona i istražitelja PS Visoko.Upoznat tužilac.

Na području ZE-DO kantona nije bilo eksplozija.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA