Vijesti 122 za 26.09.2021. godine

Vijesti 122 za 26.09.2021. godine

17
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 26.09.2021. godine, u 04,30 sati, u ulici Prvomajska, od strane Š-Č.A., rođene 1993. godine, iz Zenice, izvršena je krađa novčanika sa novcem i ličnim dokumentima vlasništvo lica H.A., iz Busovače, nakon čega je ista i fizički napala navedeno lice zadavši mu udarac drvenom palicom u predjelu glave, usljed čega je nastupila povreda nosa koja je u Kantonalnoj bolnici Zenica okarakterisana kao lakša tjelesna ozljeda. Daljnji rad na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

U toku noći 25/26.09.2021. godine, u naseljenom mjestu Arnauti, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo lica A.Š., kojom prilikom je otuđen određen iznos novca. Na mjestu izvršenja ovog krivičnog djela je izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Tešanj

Dana 26.09.2021. godine, u 08,10 sati, u službene prostorije Policijske stanice Tešanj se obratila M.F., iz Tešnja, i tom prilikom prijavila izvršenje teške krađe u kuću vlasništvo lica M.A., koje se po izjavi prijaviteljke trenutno nalazi u inostranstvu. Kako je prijavljeno, prilikom izvršenja ove teške krađe otuđen je LCD TV aparat nepoznate marke. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Žepče

Dana 26.09.2021. godine, u 07,55 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Žepče se obratio Đ.J., iz Žepča i tom prilikom prijavio izvršenje teške krađe u kuću i prateći objekat vlasništvo lica Đ.J., a koji se nalaze u mjestu Varošište. Kako je prijavljeno, prilikom izvršenja ove teške krađe otuđen je jedan kamin, frižider i motorna kosilica. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojim je osam lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA