Vijesti 122 za 26.10.2015.godine

Vijesti 122 za 26.10.2015.godine

194
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je sedam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave II u Visokom (3), Policijske uprave III u Zavidovićima (1), Policijske uprave IV u Tešnju (1) i Policijske uprave Žepče (1).

Zenica

Dana 26.10.2015. godine, u 14,30 sati, u ulici Lisačka, od strane dva nepoznata lica i malodobnog lica S. I. izvršeno je krivično djelo nasilničkim ponašanjem prema licu I.A. iz Zenice, koje je tom prilikom zadobilo lake tjelesne povrede. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Visoko

U toku noći 25/26.10.2015. godine, u mjestu Šareni Hanovi, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke „VW-Golf II“, registarskih oznaka E59-K-568, vlasništvo V.M. iz Visokog. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Kakanj

Dana 26.10.2015. godine, Policijskoj stanici Kakanj je od strane B.Dž., uposlenika Kantonalne uprave za šumarstvo, prijavljeno da je tokom dana 25.10.2015. godine, na lokalitetu Sebinje, izvršena sječa i odvoz pet stabala bukve. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Zavidovići

Dana 26.10.2015. godine, u mjestu Stavci, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo G.M., iz koje je tom prilikom otuđen pištolj, te određena količina nakita i mobilni aparat. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Žepče

Dana 26.10.2015. godine, Policijskoj stanici Žepče je prijavljeno da je na lokalnoj cesti Donja Golubinja-Željezno Polje, od strane autobusa firme „Bećirović“ d.o.o. Žepče, oštećena radna mašina, vlasništvo firme „Porobić“ koja izvodi radove na spajanju vodovoda. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Visoko

Dana 26.10.2015. godine, u 18,55 sati, na putu A-1 u mjestu Muhašinovići, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali teretno motorno vozilo marke „Mercedes“, registarskih oznaka O91-E-138, kojim je upravljao H.N. iz Visokog, i putničko motorno vozilo marke „Peugeot“, registarskih oznaka T51-E-681, kojim je upravljala P.N. iz Tešnja. Tom prilikom, saputnici B.Š. iz Ilijaša i K.Š. iz Breze zadobili su teške tjelesne povrede, dok su oba vozača, te saputnici: L.H. iz Visokog, H.Dž. iz Ilijaša i K.M. iz Breze, zadobili lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Na području ZDK-a dogodilo se još sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA