Vijesti 122 za 26.11.2020. godine

Vijesti 122 za 26.11.2020. godine

3
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u petnaest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET
Zenica

Dana 26.11.2020. godine, u vremenu od 09,30 do 18,30 sati, u ulici Fra Ljube Hrgića, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo lica T.A., kojom prilikom je otuđena neutvrđena količina nakita i određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Visoko

Dana 26.11.2020. godine, u 20,05 sati, u ulici Mule Hodžića, od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke „Nissan“, registarskih oznaka CD-291-EF, kojim je upravljalo lice S.N., rođeno 1996. godine, iz Visokog. Izvršenim pregledom navedenog lica, policijski službenici su pronašli sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko a lice S.N. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Maglaj

Dana 26.11.2020. godine, u 10,40 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Maglaj se obratilo lice A.A., iz Maglaja, i tom prilikom prijavilo lice H.A., iz Maglaja, da je sa putničkim motornim vozilom marke „Ford Focus“, bez registarskih oznaka, tri puta udarilo u putničko motorno vozilo marke „Golf“, registarskih oznaka O05-E-755, vlasništvo istog, koje je bilo parkirano u Novom Šeheru. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Tešanj

Dana 26.11.2020. godine, u 20,15 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Tešanj se obratilo lice S.J., iz Tuzle, i tom prilikom prijavilo da je iz parkiranog putničkog motornog vozila marke „Renault“, registarskih oznaka LJ-41-VNM, vlasništvo pravnog lica „GMC“ d.o.o. Žabljak, u Kraševu, otuđen jedan laptop i ruksak u kojem se nalazila poslovna dokumentacija navedene firme. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

 

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodile su se četiri saobraćajne nezgode u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA