Vijesti 122 za 27.02.2020. godine

Vijesti 122 za 27.02.2020. godine

8
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Kakanj

U toku noći 26/27.02.2020. godine, u ulici Bratstva i jedinstva, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo lica B.S., iz Kaknja, kojom prilikom je otuđen TV aparat, aparat za pranje vozila, električna bušilica, trimer i bakarno posuđe. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

U vremenskom periodu od 15.02. do 27.02.2020. godine, u ulici Bratstva i jedinstva, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo lica O.S., iz Kaknja. Tom prilikom, otuđen je laptop i određena količina zlatnog i srebrenog nakita. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Breza

U toku noći 26/27.02.2020. godine, u mjestu Banjevac, izvršena je teška krađa u štalu vlasništvo lica M.S., iz Breze, kojom prilikom su otuđena dva janjeta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA