Vijesti 122 za 27.03.2015.godine.

Vijesti 122 za 27.03.2015.godine.

178
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području ZE-DO kantona javni red i mir je narušen uosamslučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevimaintervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U periodu od 22.03.2015. do 27.03.2015. godine, u mjestu Tocilići, grad Zenica, izvršena je teška krađa u vikendicu i pomoćni objekat-šupa, vlasništvo S. R. iz Zenice, kojom prilikom iz vikendice nije ništa otuđeno, dok su iz pomoćnog objekta otuđene dvije sjekire i crijevo za vodu. Izvršen uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području ZE-DO kantona dogodilo se dvanaest saobraćajnih nezgoda, u jednoj saobraćajnoj nezgodi jedno lice je zadobilo teške tjelesne povrede.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Na svim putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

AKTIVNOSTI POLICIJE
Tešanj

Dana 27.03.2015. godine, u 17,20 sati, u mjestu Trepče, općina Tešanj, policijski službenici PS Tešanj su zapazili putničko motorno vozilo marke “Škoda-Fabia”, registarskih oznaka K12-E-481, a koje je u toku dana otuđeno na području Doboja, kojim je upravljao nepoznati vozač i prilikom pokušaja zaustavljanja, isto vozilo je sletjelo sa kolovoza u njivu, nakon čega su vozač i suvozač izašli iz vozila i dali se u bijeg, a u daljim namjerama su spriječeni od strane policijskih službenika PS Tešanj koji su ih lišili slobode i ustanovili da se radi o licima H. M., rođen 1977. godine iz Tešnja i R. F., rođena 1991. godine, iz Usore. Lica zadržana u prostorijama za zadržavanje. Izvršen uviđaj od strane istražitelja PS Tešanj, uz upoznavanje dežurnog tužioca. U 20,30 sati navedena lica su predata policijskim službenicima CJB Doboj. Sačinjena propratna dokumentacija.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA