Vijesti 122 za 27.03.2022. godine

Vijesti 122 za 27.03.2022. godine

14
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Kakanj

Dana 27.03.2022. godine, u 07,30 sati, u mjestu Ponijeri, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u lovačku kuću, iz koje je tom prilikom otuđen agregat i elektromotor sa postoljem za ražanj. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Dana 27.03.2022. godine, u 14,40 sati, u ulici Alije Izetbegovića, od strane nepoznatog lica izvršena je krađa u Tržnom centru “Bingo“, kojom prilikom je otuđena muška majica. U 18,40 sati, u Ulici V divizije NOPa, od strane policijskih službenika Policijske stanice Kakanj legitimisano je lice T.M., rođeno 1989. godine, iz Kaknja, kod kojeg je izvršenim pregledom pronađen otuđeni odjevni predmet. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Breza

Dana 27.03.2022. godine, u 13,50 sati, u mjestu Smrekovica, od strane lica F.S., rođenog 1957. godine, iz Breze, izvršeno je krivično djeloIzazivanje opće opasnosti“, na način da je navedeno lice, na svojoj parceli izazvalo požar zapalivši travu i nisko rastinje, koji se kasnije proširio na susjedne parcele i pomoćni objekat vlasništvo lica R.A., iz Breze, koji je tom prilikom u potpunosti izgorio. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza, koji poduzimaju daljnje radnje na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela

Tešanj

Dana 26.03.2022. godine, u 23,40 sati, u ulici Mustafe Ćemana, u naseljenom mjestu Jelah, izvršenim pregledom putničkog motornog vozila markeMercedes“, registarskih oznaka OBCX279, u kojem se nalazilo lice B.J., rođeno 1990. godine, iz Tešnja, policijski službenici su pronašli šest pojedinačno upakovanih sadržaja praškaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je oduzeta a navedeno lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Dana 27.03.2022. godine, u 03,15 sati, u ulici Trg Branilaca BiH, od strane lica EN.A., rođenog 2003. godine, državljanin Afganistana, izvršeno je krivično djeloNasilničko ponašanje“, na način da je navedeno lice ušlo u stan vlasništvo lica K.A., rođenog 1968. godine, iz Tešnja, te isto fizički napalo, nanijevši mu tom prilikom lakše tjelesne povrede konstatovane u Službi hitne medicinske pomoći Tešanj. Lice EN.A. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo povrede neutvrđenog stepena, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA