Vijesti 122 za 27.04.2015.godine

Vijesti 122 za 27.04.2015.godine

171
0
PODIJELI
Ilustracija
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca poduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je šest krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave III u Zavidovićima (2), Policijske uprave IV u Tešnju (1) i Policijske uprave V u Olovu (1).

Zenica

Dana27.04.2015. godine, dežurnoj službi Policijske stanice Crkvice prijavljena je teška krađa havarisanog putničkog motornog vozila marke „Opel-Askona“, vlasništvo H.D. iz Zenice, izvršena u periodu od 22.04. do 25.04.2015. godine, u ulici Prve zeničke brigade. Policijski službenici su pronašli navedeno vozilo u ulici Bistua Nuova, na otpadu sekundarnih sirovina „Sarajlić“. Na lice mjesta izašla je uviđajna ekipa Policijske uprave I, koja je izvršila privremeno oduzimanje vozila od vlasnika navedenog otpada, te nastavila dalji rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Vareš

Dana 27.04.2015. godine, u ulici Zvijezda, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke „Volvo“, registarskih oznaka RE-Z-6708, kojim je upravljao R.M. iz Laktaša. Tom prilikom, utvrđeno je da se na vozilu nalaze registarske oznake koje pripadaju drugom vozilu. Od strane službenika uniformisane policije vozilo je isključeno iz saobraćaja, a dalji rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela nastavili su istražitelji Policijske stanice Vareš.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Visoko

Dana 27.04.2015. godine, na putu u mjestu Bradve, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovao traktor marke „Tomo Vinković“, registarskih oznaka Zenica-275, sa prikolicom bez registarskih oznaka, kojim je upravljao S.R. Tom prilikom, sa prikolice je pala S.M., te zadobila teške tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Maglaj

Dana 27.04.2015. godine, na lokalnom putu u mjestu Moševac, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali moped marke „Piaggio“, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao H.A., na kojem se nalazio i suvozač V.A., i moped marke „ATX“, registarskih oznaka CEC-1694, kojim je upravljao H.F. Tom prilikom, teške tjelesne povrede su zadobili navedeni H.A. i H.F., dok je suvozač V.A. zadobio lake tjelesne povrede. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Maglaj.

Na području Kantona dogodilo se još 11 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA