Vijesti 122 za 27.04.2020. godine

Vijesti 122 za 27.04.2020. godine

24
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pedeset slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 27.04.2020. godine, u 14,30 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Nemila se obratilo lice S.E., iz Zenice, lovočuvar Lovačke organizacije „Zmajevac“ Zenica i tom prilikom prijavilo da je dana 26.04.2020. godine, oko 18,00 sati, na području mjesta Starina, od strane nepoznatog lica izvršen protuzakonit lov, kada je ranjena divlja životinja srndać. Od strane službenika policije su poduzete mjere na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

Breza

Dana 27.04.2020. godine, u mjestu Bulbulušići, izvršeno je razbojništvo od strane tri nepoznata lica, uz prijetnju vatrenim oružjem pištoljem, nad radnicom trgovinske radnje “Kama”, kojom prilikom je otuđen određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza, pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Maglaj

Dana 27.04.2020.godine, u 13,15 sati, dežurnoj službi Policijske stanice Maglaj je prijavljeno da je prodavnici “Konzum”, koja se nalazi u ulici Aleja Ljiljana, od strane dvije nepoznate muške osobe izvršena krađa artikala sa police, nakon čega su se lica udaljila iz objekta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Tešanj

Dana 27.04.2020. godine, u 02,55 sati, dežurnoj službi Policijske stanice Tešanj je prijavljeno izvršenje teške krađe u objekat benzinske pumpe “Hifa”, koji se nalazi u mjestu Rosulje, kojom prilikom je otuđen metalni sef u kojem se nalazio određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA