Vijesti 122 za 27.05.2015. godine

Vijesti 122 za 27.05.2015. godine

197
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 27.05.2015. godine, u noćnim satima, u ulici Maršala Tita, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo Š.N. iz koje je tom prilikom otuđen jedan dvd player marke “Bira” i određena količina nakita. Uviđaj izvršen od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

U toku noći 26./27.05.2015. godine, u mjestu Jelina, od strane nepoznatog lica izvršena je krađa 16 metara metalne ograde vlasništvo Željeznica Federacije BiH. Od strane službenika policije su poduzete mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršene krađe.

Dana 27.05.2015. godine, u 17,20 sati, u mjestu Orahovica, od strane lica I.A. izvršen je fizički napad na lice I.F., koje je tom prilikom zadobilo lakše tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Lice I.A. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I.

Visoko

Dana 27.05.2015. godine, u noćnim satima, u mjestu Kraljevac, izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila marke “Golf-II”, registarskih oznaka M63-J-769, vlasništvo Z.M.. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Dana 27.05.2015. godine, u 01,45 sati, u ulici Alije Izetbegovića, od strane nepoznate osobe bačena je ručna bomba, gdje je tom prilikom došlo do oštećenja- pucanja stakla na četiri objekta. Povređenih lica nije bilo. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, a o svemu je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Tešanj

Dana 27.05.2015. godine, u 16,05 sati, u mjestu Šije, izvršena je kontrola putničkog motornog vozila marke “Opel Corsa”, registarskih oznaka T05-A-520, kojim je upravljalo lice H.A. iz Tešnja. Prilikom kontrole i pregleda vozila kod suvozača Đ.B., rođenog 1986. iz Sarajeva, pronađeno je 7 paketića sa zeljastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu i 4 paketića sa praškastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed. Lice Đ.B. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Tešanj. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se jedanaest saobraćajnih nezgoda, u kojim su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA