Vijesti 122 za 27.05.2020. godine

Vijesti 122 za 27.05.2020. godine

33
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u deset slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U vremenskom periodu od 25.05. do 27.05.2020. godine, u ulici Čifluk, izvršena je teška krađa u garažu vlasništvo lica S.A., iz Zenice, kojom prilikom su otuđene tri mašine za pakovanje hrane. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Vareš

Dana 27.05.2020. godine, u 09,15 sati, u ulici Ljevarska, službenici uniformisane policije su izvršili kontrolu parkiranog putničkog motornog vozila marke “Golf 5”, registarskih oznaka O83-A-323, u kojem se na mjestu vozača nalazilo lice Z.A., rođeno 1978. godine, dok su se kao saputnici u vozilu nalazila lica A.S. i B.E., sva lica iz Kaknja. Prilikom pregleda lica Z.A. policijski službenici su pronašli sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, dok je lice A.S. dobrovoljno predalo dva sadržaja praškaste materije, koja takođe svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Vareš, dok su lica Z.A. i A.S. lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA