Vijesti 122 za 27.07.2015. godine

Vijesti 122 za 27.07.2015. godine

226
0
PODIJELI
Ilustracija
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je osam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (3), Policijske uprave II u Visokom (2), Policijske uprave III u Zavidovićima (1), Policijske uprave IV u Tešnju (1) i Policijske uprave V u Olovu (1).

Zenica

Dana 26/27.07.2015. godine, u ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića, izvršeno je krivično djelo teška krađa u putničko motorno vozilo marke „Nissan“, registarskih oznaka ST-903-RZ, vlasništvo Š.M., kojom prilikom je iz vozila otuđen CD player, te navigacijski uređaj i dva kofera. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 26/27.07.2015. godine, u mjestu Seoci, izvršena je teška krađa iz trafoa, vlasništvo Elektrodistribucije Zenica, iz kojeg je tom prilikom otuđena neutvrđena količina bakra i ulja. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Kakanj

Dana 27.07.2015. godine, u ulici Alije Izetbegovića, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke „VW-Golf II”, registarskih oznaka A13-O-173, vlasništvo M.M. iz Kaknja. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Breza

Dana 27.07.2015. godine, u mjestu Izbod, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo K.M., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina novca i nakita. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

Zavidovići

Dana 26/27.07.2015. godine, u mjestu Hajderovići, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo S.F., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina novca i nakita, te mobilni telefon. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Zenica

Dana 27.07.2015. godine, u ulici Sarajevska, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „VW-Jetta“, registarskih oznaka K05-J-498, kojim je upravljao J.K. iz Zenice, i putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka T95-E-885, kojim je upravljao S.F. iz Zenice. Tom prilikom, saputnici u vozilu „VW-Jetta“, J.S. i T.E., zadobili su teške tjelesne povrede, dok su navedeni vozači, te saputnici: J.N. i T.M. i S.N. zadobili lake tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Na području Kantona dogodilo se još osam saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA