Vijesti 122 za 27.08.2015. godine

Vijesti 122 za 27.08.2015. godine

183
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je šest krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave II u Visokom (1) i Policijske uprave IV u Tešnju (3).

Zenica

Dana 27.08.2015. godine, u ulici Lisačka, po naredbi Općinskog suda u Zenici, policijski službenici Policijske uprave I izvršili su pretres stambenog objekta koji koristi lice K.J., kojom prilikom su pronađene dvije stabljike koje asociraju na indijsku konoplju. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Tešanj

Dana 27.08.2015. godine, u mjestu Čaglići, po naredbi Općinskog suda u Tešnju, policijski službenici Policijske stanice Tešanj izvršili su pretres okućnice, vlasništvo S.F., kojom prilikom su pronašli tri stabljike indijske konoplje, visine 65-85 cm. Lice S.F. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, te je na licu mjesta izvršen uviđaj.

Doboj Jug

U toku noći 26/27.08.2015. godine, u mjestu Mravići, izvršena je krađa tri akumulatora iz dvije radne mašine, vlasništvo firme „Harysco“ d.o.o. Sarajevo. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Doboj Jug.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Tešanj

Dana 27.08.2015. godine, na putu M-4 u mjestu Potočani, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali teretno motorno vozilo marke „Mercedes“, registarskih oznaka T04-J-582, kojim je upravljao O.E. iz Tuzle, i moped marke „Piaggio“, registarskih oznaka E47-J-608, kojim je upravljao P.P. iz Tešnja. Tom prilikom, navedeni P.P. je zadobio teške tjelesne povrede.

Na području Kantona dogodilo se još 11 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA