Vijesti 122 za 27.09.2015. godine

Vijesti 122 za 27.09.2015. godine

173
0
PODIJELI
Ilustracija

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je devet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (4), Policijske uprave III u Zavidovićima (2), Policijske uprave IV u Tešnju (1), Policijske uprave V u Olovu (1) i Policijske uprave Žepče (1).

Zenica

U periodu 26/27.09.2015. godine, u ulici Ćurukovića put, izvršeno je krivično djelo teška krađa u stan, vlasništvo P.I., iz kojeg je otuđen televizor, te određena količina novca. Uviđaj su izvršili službenici Policijske uprave I.

Dana 27.09.2015. godine, u mjestu Arnauti, od strane policijskih službenika zaustavljeno je putničko motorno vozilo marke „Nissan“, registarskih oznaka T67-E-015, kojim je upravljao T.E. iz Zenice. Prilikom kontrole utvrđeno je da registarske oznake ne pripadaju navedenom vozilu. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Zavidovići

Dana 27.09.2015. godine, u ulici Stjepana Radića, od strane policijskih službenika izvršeno je legitimisanje i pregled lica M.M. iz Zavidovića, kojom prilikom je kod istog pronađena pvc folija u kojoj se nalazila bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Lice M.M. je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Zavidovići.

Maglaj

Dana 27.09.2015. godine, u 03,00 sati, u mjestu Nekolj, u putničkom motornom vozilu marke „Fiat“, registarskih oznaka J09-E-571, vlasništvo H.T., od strane P.A. iz Maglaja, uz upotrebu fizičke snage, izvršeno je razbojništvo nad navedenim H.T., od kojeg je tom prilikom otuđen mobilni telefon i ključ od vozila. Postupajući po prijavi navedenog krivičnog djela, u 07,00 sati, policijski službenici su lišili slobode i zadržali u službenim prostorijama lice P.A., gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Maglaj.

Žepče

Dana 27.09.2015. godine, u mjestu Tatarbudžak, izvršeno je krivično djelo krađa oko 70 litara nafte iz rezervoara autobusa marke „Neoplan“, registarskih oznaka ZG-7130AR, vlasništvo firme „Jelinak“ d.o.o. Žepče, i krivična djela teška krađa u pokušaju u kancelariju navedene firme, te u stan, vlasništvo A.M. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Dogodilo se 14 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA