Vijesti 122 za 27.10.2015. godine

Vijesti 122 za 27.10.2015. godine

178
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 11 slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je sedam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave II u Visokom (3) i Policijske uprave III u Zavidovićima (3).

Zenica

Dana 27.10.2015. godine, u 21,15 sati, u ulici Bulevar Kulina bana, na Bilinopoljskom mostu, od strane dva nepoznata lica izvršeno je razbojništvo nad N.E., od koje je tom prilikom otuđen mobilni telefon, te srebrni lančić i novčanik. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Visoko

U toku noći 26/17.10.2015. godine, u mjestu Okolišće, izvršena je teška krađa u garažu, vlasništvo O.F., iz koje je otuđena određena količina elektro alata i drugih predmeta. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Dana 27.10.2015. godine, u 23,20 sati, u ulici Rašidovića, od strane pripadnika Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK i službenika Policijske stanice Visoko, izvršena je kontrola putničkog motornog vozila marke „VW-Golf II“, registarskih oznaka E01-T-899, kojim je upravljao S.M. iz Visokog. Tom prilikom, kod suvozača S.K. iz Visokog, pronađen je pištolj marke „CZ“, kalibra 7,65 mm, za koji isti nije posjedovao potrebno odobrenje. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje.

Kakanj

Dana 27.10.2015. godine, oko 19,50 sati, na regionalnom putu u mjestu Čatići, od strane tri nepoznata lica izvršen je fizički napad na B.N. iz Kaknja, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede, te je oštećeno putničko motorno vozilo marke „VW-Passat”, registarskih oznaka O51-M-659, u njegovom vlasništvu. Zbog sumnje da su izvršili navedeno krivično djelo, slobode su lišeni i zadržani u službenim prostorijama Č.A. i H.E., oba iz Kaknja. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Zavidovići

Dana 27.10.2015. godine, u 19,25 sati, u ulici Alije Izetbegovića, od strane nepoznatog lica izvršena je krađa torbice sa ramena N.R., u kojoj se nalazila određena količina novca, mobilni telefon i lična dokumenta. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA