Vijesti 122 za 27.11.2021.god.

Vijesti 122 za 27.11.2021.god.

11
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području ZE-DO kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, bez povređenih lica.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Na području ZE-DO Kantona evidentirano je devet krivičnih djela.

Zenica

Dana 26.11.2021.godine, u 22,35 sati, u ul.Zacarina, od strane lica A.A. iz Zenice, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa”. Prilikom pregleda po članu 25 Zakona o policijskim službenicima Ze-Do Kantona kod lica su pronađena 2 laptopa,3 mobitela,15 komada ručnih satova,jedna vrećica sa raznovrsnim metalnim nakitom zlatne i srebrene boje,2 parfema, 3 mašine za šišanje i jedan crni novčanik.Zbog postojanja osnova sumnje da navedeni predmeti potiču iz krivičnog djela izvršeno je privremeno oduzimanje predmeta a lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje PU I. Sačinjena službena zabilješka.

Dana 26.11.2021.godine, u 22,45 sati, u ul.Zacarina, od strane lica A.A. (2000.) iz Kaknja, izvršeno je krivično djelo “Posjedovanje i omogučavanje uživanja narkotičkih sredstava”. Prilikom pregleda po članu 25 Zakona o policijskim službenicima Ze-Do Kantona kod lica je pronađena pvc kesica bruto težine 0,95 grama sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Predmeti privremeno oduzeti.Lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje PU I. Sačinjena službena zabilješka.

Kakanj

Dana 27.11.2021.godine,  16,05 sati, ul.Željeznička, od strane NN lica izvršeno je krivično djelo “Krađa”.Tom prilikom je otuđena kosilica marke “IMT 407” iz neobezbjeđene garaže vl.D.M.(1993.) iz Čatića .Izvršen uviđaj od strane istražitelja PS Kakanj uz upoznavanje dežurnog tužioca.      

Žepče

Dana 27.11.2021.godine,  u 09,10 sati, u mjestu Mjestova Ravan, općina Žepče, od strane NN lica izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u Fast food “Vip” vl.Š.M. iz Žepča. Tom prilikom je otuđena drvena kasa humanitarnog udruženja “MD” u kojoj se nalazila neutvrđena količina novca. Izvršen uviđaj od strane istražitelja PS Žepče uz upoznavanje dežurnog tužioca.       

Dana 27.11.2021.godine,  u 17,00 sati, u mjestu Mjestova Ravan, općina Žepče, od strane NN lica izvršeno je krivično djelo “Teška krađa u pokušaju”  u OŠ “Abdulvehab Ilhamija” u Žepču.Tom prilikom je pričinjena materijalna šteta dok ništa nije otuđeno. Izvršen uviđaj od strane istražitelja PS Žepče uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Dana 27.11.2021.godine,  u 19,15 sati, u ul.Prva, općina Žepče, od strane NN lica izvršeno je krivično djelo “Krađa”.Tom prilikom je otuđen mobilni telefon marke “Samsung J4″vl. H.F. (1988.) iz Žepča.Sačinjena službena zabilješka.                                               

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA  

Na području ZE-DO Kantona dogodilo se deset saobraćajnih nezgoda, u četiri SN dva lica zadobila teške tjelesne povrede, dok je šest lica zadobilo lakše tjelesne povrede.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Na svim putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE

Na području ZE-DO kantona nije bilo požara i eksplozija.

AKTIVNOSTI POLICIJE   
OSTALO
Visoko

Dana 27.11.2021.godine, u 07,20 sati, od u ul.Donje Rosulje br.3, Grad Visoko, u porodićnoj kući zatečeno beživotno tijelo lica I.S.(1978.) iz Visokog.Od strane mrtvozornika konstatovana smrt sa vidnim povredama na tijelu. Uviđaj pod nadzorom dežurnog tužioca  izvršen od strane službenika SKP-a MUP-a ZDK i istražitelja i krim tehničara OKP PS Visoko. Nakon završenog uviđaja po naredbi dežurnog tužioca tijelo prevezeno u prosekturu JKP “Gradska Groblja” Visoko, gdje će naredni dan biti izvršena obdukcija radi utvrđivanja uzroka smrti.                                  

PU ŽEPČE

PS Žepče

     Dana 27.11.2021.godine,u 10,42 sati,  u mjestu Želeća, u koritu rijeke Bosne, od strane Turskog tima za spašavanje AFAD, pronađeno je NN muško tijelo za koje se predpostavlja da se radi o nestalom radniku poduzeća “Čengiz”, koji je dana 08.11.2021 godine, pao u rijeku Bosnu, prilikom radova na izgradnji dijela autoceste, u mjestu Kahrimani. Uviđaj izvršen od strane istražitelja OKP-a PS Žepče pod nadzorom dežurnog tužioca.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA