Vijesti 122 za 27.12.2020. godine

Vijesti 122 za 27.12.2020. godine

20
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u trinaest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica  

U vremenskom periodu od 19.12. do 27.12.2020. godine, u mjestu Mošćanica, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo lica V.S., kojom prilikom je otuđen TV aparat, usisivač i određena količina elektičnog alata. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Maglaj

Dana 27.12.2020. godine, u 21,45 sati, u ulici Sulejmana Omerovića Cara, od strane pripadnika Specijalne policijske jedinice i službenika uniformisane policije Policijske stanice Maglaj zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke “Passat”, registarskih oznaka ZG3974 FI, kojim je upravljalo lice O.E., rođeno 1993. godine, iz Maglaja. Izvršenim pregledom lica i vozila, policijski službenici su pronašli sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeni vozač je lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Tešanj

U toku noći 26/27.12.2020. godine, u mjestu Šije, izvršena je teška krađa u prostorije firme “EKOFARM” d.o.o. Tešanj, vlasništvo lica K.S., iz Tešnja, kojom prilikom je otuđen novac i određena količina cigareta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Olovo  

U vremenskom periodu od 19.12. do 27.12.2020. godine, u mjestu Dolovi, izvršena je teška krađa u vikend kuću vlasništvo lica S.M., iz Sarajeva, kojom prilikom je od strane nepoznatog lica otuđena motorna pila, te određena količina ski opreme i električnog alata. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Olovo.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA