Vijesti 122 za 28.01.2022. godine

Vijesti 122 za 28.01.2022. godine

9
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području ZE-DO kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Na području ZE-DO kantona evidentirano je devet krivičnih djela.

Zenica

Dana 28.01.2022.godine,19,45 sati,u mjestu Orahovica, zaseok Spahići,grad Zenica,od strane S.A. iz Zenice,izvršeno je krivično djelo izazivanja opće opasnosti,na taj način što je iz plinskog pištolja pucao na psa lutalicu u mjestu Orahovica,zaseok Spahići.Od strane policijskih službenika PS Nemila S.A. je lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje.

Kakanj

Dana 28.01.2022.godine,u 14,00 sati,od strane policijskih službenika PS Kakanj u mjestu petlja Kakanj zaustavljeno je pmv marke Golf V reg.oznaka T59-K-692 kojim je upravljao K. B. iz Visokog.Prilikom pregleda po čl.25.Zakona o policijskim službenicima MUP-a ZDK kod suvozaća M.S. iz Visokog,je pronađen jedan paketić suhe zeljaste biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Marihuanu.U 14,10 sati,od strane policijskih službenika PS Kakanj slobode je lišen i zadržan u prostorijama za zadržavanje M.S.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području ZE-DO Kantona dogodilo se dvanaest saobraćajnih nezgoda,u jednoj saobraćajnoj nezgodi jedno lice smrtno stradalo,a u pet saobraćajnih snezgoda sedam lica zadobilo lakše tjelesne povrede.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Na svim putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE

Na području ZE-DO kantona nije bilo eksplozija.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA