Vijesti 122 za 28.04.2015. godine

Vijesti 122 za 28.04.2015. godine

234
0
PODIJELI
Ilustracija
JAVNI RED I MIR

Javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom je pet lica zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je sedam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave II u Visokom (3), Policijske uprave III u Zavidovićima (2) i Policijske uprave V u Olovu (2).

Visoko

Dana 28.04.2015. godine, u službene prostorije Policijske stanice Visoko pristupio je O.S. koji je prijavio da je u proteklom periodu nad njim izvršeno krivično djelo prijevare od strane V.M. iz Visokog, tako što mu navedeno lice nije isporučilo plastenik koji je O.S. platio. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Kakanj

U toku noći 28/29.04.2015. godine, u mjestu Gornji Lučani, izvršeno je krivično djelo teška krađa u garažu, vlasništvo G.O., iz koje je otuđena određena količina raznog alata. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Kakanj.

Breza

Dana 28.04.2015. godine, u službene prostorije Policijske stanice Breza pristupio je H.E. iz Breze, te prijavio da je u mjesecu oktobru 2014. godine, licu M.A. iz Breze, dao na popravku laptop marke „Asus“, koji mu ga nije vratio. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Zavidovići

Dana 27.04.2015. godine, oko 23,30 sati, u mjestu Slivića, izvršeno je krivično djelo teška krađa u štalu, vlasništvo A.I., iz koje je otuđeno jedno jagnje. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Zavidovići.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 15 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA