Vijesti 122 za 28.06.2015. godine

Vijesti 122 za 28.06.2015. godine

120
0
PODIJELI
Ilustracija

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u jednom slučaju, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenom slučaju intervenisali su policijski službenici i protiv počinioca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U toku noći 27./28.06.2015. godine, u ulici Pehare, izvršena je teška krađa u sportsku kladionicu “Sportplus” iz koje je tom prilikom od strane nepoznatog lica otuđen određen iznos novca. Na mjestu izvršenja ove teške krađe je izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Visoko

Dana 28.06.2015. godine, u 15,20 sati, u mjestu Arnautovićko Polje, od strane službenika Policijske stanice Visoko pronađeno je pedesetšest zasađenih stabljika koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu indijsku konoplju. Na mjestu pronađenog zasada je izvršen uviđaj od strane kriminalističkih istražitelja, dok se nastavljaju aktivnosti na otkrivanju lica koja su izvršila zasad spornih biljaka, koje su počupane i bit će predmet potrebnih vještačenja.

Kakanj

Dana 28.06.2015. godine, u 01,50 sati, u mjestu Greben, lokalitet kamenoloma, policijski službenici su izvršili kontrolu putničkog motornog vozila marke “Seat”, registarskih oznaka T13-A-451, kojim je upravljalo lice A.A. i u kojem je pronađena jedna metalna kapija. Zbog sumnje da su izvršili krađu u mjestu Brnj, slobode su lišeni i zadržani u prostorijama Policijske stanice Kakanj navedeni vozač i suvozač R.E., oba lica iz Kaknja, nad kojim je zavedena kriminalistička obrada.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda, u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA