Vijesti 122 za 28.09.2015. godine

Vijesti 122 za 28.09.2015. godine

185
0
PODIJELI
Ilustracija

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je osam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (3), Policijske uprave II u Visokom (2), Policijske uprave III u Zavidovićima (2) i Policijske uprave Žepče (1).

Zenica

U vremenskom periodu od 25.09. do 28.09.2015. godine, u ulici Sarajevska, izvršena je teška krađa u Ambulantu porodične medicine, iz koje je otuđena metalna kasa u kojoj se nalazila određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 28.09.2015. godine, u ulici ZAVNOBiH-a, iz naplatnih automata praonice vozila, vlasništvo A.E., otuđena je neutvrđena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 28.09.2015. godine, u periodu od 20,30 do 20,45 sati, u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića, u ugostiteljskom objektu „X“, vlasništvo I.M., od strane nepoznatih lica izvršena su krivična djela nasilničko ponašanje i oštećenje tuđe stvari, kojom prilikom je pričinjena materijalna šteta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I. Zbog sumnje da su počinili navedena krivična djela, u 22,15 sati, u istoj ulici, od strane policijskih službenika lišena su slobode lica M.R. i A.J., oba iz Zenice, te su isti privedeni i zadržani u službenim prostorijama za zadržavanje lica.

Visoko

Dana 28.09.2015. godine, u ulici Sarajevska, izvršena je teška krađa u trgovački centar „Konzum“, iz kojeg je tom prilikom otuđena neutvrđena količina raznih cigareta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Dogodilo se 17 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA