Vijesti 122 za 28.09.2020. godine

Vijesti 122 za 28.09.2020. godine

29
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 28.09.2020. godine, u 20,00 sati, u ulici Londža, službenici uniformisane policije su izvršili legitimisanje i pregled lica G..T., rođenog 1972. godine, iz Maglaja, kojom prilikom su pronašli dva sadržaja praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Daljnji rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela poduzimaju službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, dok je lice G..T. lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Dana 28.09.2020. godine, u 18,10 sati, na magistralnom putu M-17, u mjestu Kamberović polje, službenici uniformisane policije su izvršili legitimisanje i pregled lica C.M., rođenog 1995. godine, iz Zenice, kojom prilikom su pronašli tri sadržaja praškaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Kakanj

U periodu od 21.09. do 28.09.2020. godine, u mjestu Ponijeri, izvršena je teška krađa u vikend kuću vlasništvo lica S.S., iz Kaknja, kojom prilikom je otuđen TV aparat marke “Tesla”, te električna bušilica i brusilica. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Maglaj

Dana 27.09.2020. godine, u 23,25 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Maglaj se obratilo lice S.R., iz Maglaja i prijavilo da je ispred porodične kuće vlasništvo istog, koja se nalazi u mjestu Novi Šeher, ubijen pas koji je bio na lancu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Dana 28.09.2020. godine, u 11,00 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Maglaj se obratila H.A., iz Maglaja i tom prilikom prijavila da je u protekla četiri dana izvršeno šest transakcija, kojom prilikom su sa bankovnog računa vlasništvo iste nezakonito podignuta i otuđena novčana sredstva. Daljnji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju prijavljenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Maglaj.

Žepče

U toku noći 27/28.09.2020. godine, u mjestu Papratnica, izvršen je pokušaj teške krađe putničkog motornog vozila marke “Passat”, registarskih oznaka E47-K-362, vlasništvo lica R.M., iz Žepča. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se deset saobraćajnih nezgoda u kojim su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA