Vijesti 122 za 28.11.2019. godine

Vijesti 122 za 28.11.2019. godine

8
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 28.11.2019. godine, u 02,25 sati, u ulici Crkvice, policijski službenici su izvršili legitimisanje i pregled lica H.S., rođenog 1987. godine, iz Zenice, kod kojeg je tom prilikom pronađen sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode a sporna materija oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja.

Dana 28.11.2019. godine, u 18,05 sati, u ulici Crkvice, u prodajnom objektu „Best“, od strane dva nepoznata lica, uz pretnju oružjem, izvršeno je krivično djelo razbojništvo, kojom prilikom je otuđen određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, te se od strane operativnih timova poduzimaju intenzivne mjere i radnje na otkrivanju izvršilaca navedenog razbojništva i njihovog procesuiranja.

Kakanj

Dana 28.11.2019. godine, u dežurnu službu Policijske stanice Kakanj se obratilo lice B.A., iz Kaknja i tom prilikom prijavilo da je u prostorije ugostiteljskog objekta “Imperia“, koji se nalazi u ulici Alije Izetbegovića, izvršena teška krađa i da je tom prilikom otuđen određen iznos novca i mobilni telefonski aparat marke “Huawei”. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Zavidovići

Dana 28.11.2019. godine, u 20,20 sati, u službene prostorije Policijske stanice Zavidovići se obratilo lice B.D., iz Zavidovića i tom prilikom prijavilo da je istog dana, u mjestu Dubravica, izvršena provala u kuću vlasništvo istog i da je tom prilikom otuđena jedna lovačka puška i određena količina zlatnog nakita. Uviđajnim radnjama izvršenim na mjestu izvršenja prijavljene teške krađe je takođe utvrđeno, da je izvršilac ovog krivičnog djela otuđio i veći iznos novca. Od strane istražitelja se poduzimaju intenzivne mjere i radnje na otkrivanju i procesuiranju izvršioca navedene teške krađe.

Doboj Jug

Dana 28.11.2019. godine, u 09,45 sati, u službene prostorije Policijske stanice Doboj Jug se obratilo lice A.A. i prijavilo da je u toku noći 27/28.11.2019. godine, u mjestu Matuzići, izvršena provala u kuću vlasništvo istog. Kako je prijavljeno, tom prilikom je otuđen određen iznos novca i veća količina zlatnog nakita. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Doboj Jug.

SAOBRAĆAJ
Zenica

Dana 28.11.2019. godine, u 16,45 sati, u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo putničko motorno vozilo marke “Seat”, registarskih oznaka M77-K-329, kojim je upravljalo lice M.S., iz Zenice i pješakinje O.B., koja je tom prilikom zadobila lakše tjelesne povrede i F.V., rođena 1964. godine, iz Zenice, koja je zadobila teže tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Na području Kantona dogodilo se još šest saobraćajnih nezgoda u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA