Vijesti 122 za 28.12.2020. godine

Vijesti 122 za 28.12.2020. godine

14
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Visoko

Dana 28.12.2020. godine, u 21,30 sati, u mjestu Donje Moštre, policijski službenici Policijske stanice Visoko su izvršili zaustavljanje i kontrolu putničkog motornog vozila marke “Ford”, registarskih oznaka O98-K-214, kojim je upravljalo lice B.E., rođeno 1975. godine, iz Visokog, dok su se u vozilu nalazila lica: I.M., rođena 1996. godine, iz Istočnog Novog Sarajeva i O.M., rođen 1986. godine, iz Visokog. Izvršenim pregledom lica i vozila, policijski službenici su pronašli sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, dok su lica O.M. i I.M. lišena slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

Kakanj

Dana 28.12.2020. godine, u 16,40 sati, u ulici Bratstva i jedinstva, prilikom zaustavljanja i kontrole putničkog motornog vozila marke “Golf”, registarskih oznaka K48-J-599, kojim je upravljalo lice T.A., rođeno 1983. godine, iz Kaknja, policijski službenici su pronašli sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Zavidovići

Dana 28.12.2020. godine, u 15,00 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Zavidovići se obratilo lice M.J., iz Zavidovića i tom prilikom prijavilo prijetnje upućene od strane nepoznatog lica putem društvene mreže Facebook. Daljnji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju prijavljenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Zavidovići.

Žepče

Dana 28.12.2020. godine, u 13,40 sati, obaviještena je dežurna služba Policijske stanice Žepče da se pred kućom vlasništvo lica V.I., iz Žepča, u mjestu Ljubatovići, nalazi lice M.M., rođeno 1963. godine, iz Žepča, te da razbija stakla na prozorima i vratima kuće. Na navedenu lokaciju je odmah upućena patrola policije koja je potvrdila tačnost zaprimljene prijave, te je takođe konstatovala da je navedeno lice razbilo stakla i na pomoćnim objektima, kao i na putničkom motornom vozilu marke “Mercedes”, bez registarskih oznaka, vlasništvo lica V.I. Operativnim radom na terenu lice M.M. je pronađeno u mjestu Novi Šeher, nakon čega je lišeno slobode. Zbog vidljivih tjelesnih povreda isto je sprovedeno do Službe hitne medicinske pomoći Žepče, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć, odakle je upućeno u Kantonalnu bolnicu Zenica, na Odjel za psihijatriju, na daljnje liječenje. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske stanice Žepče pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.                                                                                              

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodile su se tri saobraćajne nezgode u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA