Vijesti 122 za 29.03.2015. godine

Vijesti 122 za 29.03.2015. godine

146
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je osam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (3), Policijske uprave II u Visokom (1), Policijske uprave IV u Tešnju (2) i Policijske uprave V u Olovu (2).

Zenica

Dana 29.03.2015. godine, na lokalitetu Smetovi, prilikom vršenja redovnih poslova i zadataka lugara O.F. iz Žepča i volontera G.V. iz Zenice, od strane pet nepoznatih lica izvršeno je krivično djelo sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje. Tom prilikom, od strane nepoznatih lica izvršen je fizički napad na O.F. koji je zadobio lake tjelesne povrede, te je istom otuđen mobilni telefon i oštećena video kamera. Službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku počinilaca.

Dana 29.03.2015. godine, u ulici Ćire Truhelke, u sportskoj kladionici „Formula“, od strane H.M. iz Zenice izvršeno je krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, tako što je isti u kladionici iz džepova izvadio dvije ručne bombe, tzv. kašikare, u namjeri da sa istima plati listić kladionice, nakon čega se udaljio iz objekta. Zbog sumnje da su učestvovala u izvršenju navedenog krivičnog djela, službenici uniformisane policije su lišili slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje lica H.M. i Č.E., oba iz Zenice, te su pronađene i ručne bombe koje su izuzete, dok je na licu mjesta izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Doboj Jug

Dana 29.03.2015. godine, u mjestu Matuzići, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke „VW-Passat“, registarskih oznaka M48-E-844, kojim je upravljao B.E. iz Doboj Juga. Prilikom kontrole utvrđeno je da registarske tablice ne pripadaju navedenom vozilu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Doboj Jug.

Vareš

U vremenskom periodu od 19.03. do 29.03.2015. godine, u mjestu Pobrin Han, izvršeno je krivično djelo teška krađa u vikend kuću, vlasništvo N.M., iz koje je otuđena određena količina prehrambenih proizvoda. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Vareš. Zbog sumnje da je počinio navedeno krivično djelo, od strane službenika uniformisane policije slobode je lišen i zadržan u službenim prostorijama K.D. iz Tuzle.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA