Vijesti 122 za 29.03.2021. godine

Vijesti 122 za 29.03.2021. godine

16
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u deset slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET
Zenica

U vremenskom periodu od 27.03. do 29.03.2021. godine, u ulici Kotromanića, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo lica K.O., iz Zenice, kojom prilikom je otuđena mašina za šivanje, zidni sat i posuđe „Zepter”. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

U toku noći 28/29.03.2021. godine, u ulici Mehmeda Spahe, izvršena je teška krađa u putničko motorno vozilo marke “VW Touran”, registarskih oznaka T30-M-581, vlasništvo lica Č.E., iz Zenice, kojom prilikom je otuđena određena količina odjevnih predmeta. Od strane službenika policije su poduzete mjere i radnje na rasvjetljavanju izvršene teške krađe.

U toku noći 28/29.03.2021. godine, u ulici Fakultetska, od strane nepoznatog lica  izvršeno je razbijanje zadnjeg desnog stakla na putničkom motornom vozilu marke “Citroen”, registarskih oznaka A13-J-025, vlasništvo lica G.A., iz Zenice. Od strane policijskih službenika su poduzete mjere i radnje na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela.

U toku noći 28/29.03.2021. godine, u ulici ZAVNOBiH-a, od strane nepoznatog lica izvršeno je razbijanje zadnjeg desnog stakla na putničkom motornom vozilu marke “”Ford Focus”, registarskih oznaka OGHG 688, vlasništvo lica O.N., iz Zenice. Daljnji rad na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

U toku noći 28/29.03.2021. godine, u ulici Zije Dizdarevića, izvršena je teška krađa u teretno motorno vozilo marke “Opel Movano”, registarskih oznaka KV5600, vlasništvo lica M.N., iz Zavidovića. Tom prilikom, otuđen je određen iznos novca i sunčane naočale. Od strane policijskih službenika poduzete su mjere i radnje na rasvjetljavanju izvršene teške krađe.

Dana 28.03.2021. godine, oko 20,00 sati, policijski službenici Policijske stanice Nemila su lišili slobode lice O.E., rođeno 1990. godine, iz Zenice, zbog postojanja sumnje da je izvršilo tešku krađu u prostorije Samostalne zanatske radnje “Uslužni obrt”, vlasništvo lica A.F., koja sa nalazi u mjestu Topčić Polje. Prilikom lišenja slobode, kod navedenog lica su pronađeni predmeti koji potiču iz navedenog krivičnog djela. Lice O.E. je sprovedeno u prostorije za zadržavanje Policijske uprave I, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Visoko

U vremenskom periodu od 22.03. do 29.03.2021. godine, u ulici Franjevačka, iz podrumskih prostorija stambenog objekta izvršena je krađa mopeda marke “Peugeot”, registarskih oznaka K70-E-154, vlasništvo lica S.E., iz Visokog. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Žepče

Dana 29.03.2021. godine, u 09,40 sati, obaviještena je dežurna služba Policijske stanice Žepče da je tokom prethodnog dana, u mjestu Balačić, iz kuće vlasništvo lica E.S., izvršena krađa novčanika u kojem se nalazio određen iznos novca, te lični dokumenti oštećene E.S. Od strane istražitelja Policijske stanice Žepče poduzete su mjere i radnje na rasvjetljavanju izvršene krađe.

 

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA