Vijesti 122 za 29.04.2015. godine

Vijesti 122 za 29.04.2015. godine

284
0
PODIJELI
Ilustracija
JAVNI RED I MIR

Javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirana su četiri krivična djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave III u Zavidovićima (1), Policijske uprave IV u Tešnju (1) i Policijske uprave V u Olovu (1).

Zenica

Dana 29.04.2015 .godine, u 22,45 sati, u ulici Bulevar kralja Tvrtka I, izvršena je krađa torbice, vlasništvo Č.U. iz Zenice, u kojoj se nalazila određena količina novca i lični dokumenti. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Tešanj

Dana 29.04.2015. godine, u mjestu Mračaj, na magistralnom putu M-4, izvršenom kontrolom putničkog motornog vozila marke „Peugeot“, registarskih oznaka AX798AF, kojim je upravljao B.M., utvrđeno je da registarske tablice pripadaju drugom vozilu. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Olovo

Dana 28.04.2015. godine, u mjestu Bioštica, od strane M.A. izvršeno je oštećenje vodovodne i kanalizacione cijevi, vlasništvo JKP „Bioštica“ Olovo. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Olovo.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Kakanj

Dana 28.04.2015. godine, u 23,15 sati, u ulici Selima ef. Merdanovića, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo putničko motorno vozilo marke „VW-Pasat”, registarskih oznaka MBZR874, kojim je upravljao Č.M. U saobraćajnoj nezgodi, navedeni vozač je zadobio teške tjelesne povrede, dok je suvozač M.A. zadobila lake tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Breza

Dana 29.04.2015. godine, u 16,10 sati, na lokalnom putu u mjestu Menjaci, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovao motocikl marke „Keeway“, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao H.V. iz Breze, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane službenika uniformisane policije.

Maglaj

Dana 29.04.2015. godine, u 16,20 sati, na putu M-17 u mjestu Moševac, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Škoda“, registarskih oznaka E35-M-817, kojim je upravljao Š.H. iz Sarajeva, i putničko motorno vozilo marke „Peugeot“, registarskih oznaka 382-J-555, kojim je upravljala H.R. iz Maglaja-kandidat za vozača. U saobraćajnoj nezgodi smrtno je stradao R.S., rođen 1966. godine, iz Maglaja, instruktor u vozilu „Peugeot“, dok je H.R. zadobila povrede opasne po život, a navedeni vozač Š.H. lake tjelesne povrede. Od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj izvršen je uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK.

Na području Kantona dogodilo se još 11 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA