Vijesti 122 za 29.04.2021. godine

Vijesti 122 za 29.04.2021. godine

9
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u osamnaest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET
Zenica

Dana 29.04.2021. godine, u 11,15 sati, na parking prostoru u mjestu Pečuj, od strane lica: P.K., rođen 1995. godine i P.E., rođen 1981. godine, oba lica iz Kaknja, izvršeno je krivično djelo nasilničko ponašanje nad licem H.E., rođenim 1975. godine, iz Zenice. Tom prilikom, lica H.E. i P.E. su zadobila lakše tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Lica P.K. i P.E. su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Visoko

U toku noći 28/29.04.2021. godine, u mjestu Donja Seoča, od strane nepoznatog lica izvršena je krađa neregistrovane autoprikolice vlasništvo lica G.S., iz Visokog. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Kakanj

Dana 29.04.2021. godine, u 12,10 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Kakanj se obratilo lice Lj.E., iz Kaknja, i tom prilikom prijavilo krađu mobilnog telefona marke „HUAWEI“, izvršenu od strane nepoznatog lica u ulici Alije Izetbegovića. Daljnji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju prijavljenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Kakanj.

Maglaj

U toku noći 28/29.04.2021. godine, u mjestu Mladoševica, od strane nepoznatog lica izvršena je krađa gipsanog kipa, koji je bio postavljen u kapeli koja se nalazi pored regionalnog puta Novi Šeher-Prnjavor. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

 

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA