Vijesti 122 za 29.06.2015. godine

Vijesti 122 za 29.06.2015. godine

204
0
PODIJELI
Ilustracija
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 29.06.2015. godine, na recepciji hotela “Zenica”, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo prevare na način da je isto prilikom izlaska iz hotela ostavilo ličnu kartu, te saopštilo da će po povratku u hotel izmiriti dug u iznosu od 850,00 KM, što nije učinilo. Od strane službenika policije su poduzete mjere i radnje na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

Visoko

Dana 29.06.2015. godine, u 09,30 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Visoko pristupila je B.S. iz Visokog i prijavila prijetnje upućene telefonom od strane nepoznate muške osobe. Daljnji rad na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti nastavljaju istražitelji Policijske stanice Visoko.

Kakanj

Dana 28.06.2015. godine, u noćnim satima, u naseljenom mjestu Gornji Lučani, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo G.M. kojom prilikom je od strane nepoznatog lica otuđen pištolj sa 30 komada municije i novčanik u kojem se nalazio novac u iznosu od 60,00 KM i lična karta izdata na ime supruge oštećenog. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Usora

U periodu od 25. do 29.06.2015. godine, u naseljenom mjestu Žabljak, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo P.I. Tom prilikom iz unutrašnjosti kuće je otuđena kosilica, dva agregata i pumpa za vodu. Na mjestu izvršenja ove teške krađe je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Usora.

Žepče

Dana 29.06.2015. godine, u noćnim satima, u naseljenom mjestu Orčevići, izvršena je teška krađa teretnog motornog vozila “VW Caddy”, registarskih oznaka A38-K-821, vlasništvo poljoprivredne zadruge “Poljar” Žepče, sa sjedištem u mjestu Željezno Polje. U 01,10 sati, pored lokalnog puta u mjestu Šahmani, od strane lica S.H. pronađeno je navedeno vozilo koje bilo napušteno i koje je sletjelo s kolovoza. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

U toku noći 28./29.06.2015. godine, u naseljenom mjestu Komšići, izvršena je krađa iz autosalona “P&L”, kojom prilikom je otuđena motorna pila marke “Stihl”, te određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se jedanaest saobraćajnih nezgoda, u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA