Vijesti 122 za 29.06.2017. godine

Vijesti 122 za 29.06.2017. godine

93
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima su intervenisali policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 29.06.2017. godine, u 19,50 sati, u ulici Avde Smajlovića, izvršenim pregledom policijski službenici su kod lica M.M. iz Zenice, pronašli pvc vrećicu sa suhom, zeljastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, a daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela poduzimaju službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Zavidovići

Dana 29.06.2017. godine, u 07,30 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Zavidovići je pristupilo lice H.S. iz Zavidovića i tom prilikom prijavilo prijetnje koje su mu upućene od strane lica H.B. iz Zavidovića. Od strane kriminalističkih istražitelja je zaprimljena prijava, te su započete aktivnosti na provjeri navoda iste, kao i dokumentovanja krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti.

SAOBRAĆAJ
Tešanj

Dana 28.06.2017. godine, u 22,45 sati, u mjestu Jelah Polje, na regionalnom putu Prnjavor-Novi Šeher, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo putničko motorno vozilo marke “Peugeot”, registarskih oznaka J57-A-719, kojim je upravljalo lice K.Dž., rođeno 1995. godine, iz Tešnja i pješakinja B.E., rođena 1977. godine, iz Tešnja, koja je tom prilikom smrtno stradala. Vozač K.Dž. je lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje, a na mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, pod nazorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog Kantona.

Na području Kantona dogodilo se još osamnaest saobraćajnih nezgoda, u kojim je sedam lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA