Vijesti 122 za 29.06.2020. godine

Vijesti 122 za 29.06.2020. godine

19
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 29.06.2020. godine, u 14,00 sati, u ulici Prve zeničke brigade, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo nanošenje lakih tjelesnih povreda hladnim oružjem-nožem licu P.B., iz Zenice. Od strane službenika policije su poduzete mjere na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela.

Visoko

Dana 28.06.2020. godine, u 23,20 sati, u ulici Jevrejska, od strane tri maskirana lica izvršeno je krivično djelo narušavanje nepovredivosti doma, nasilničko ponašanje i oštećenje tuđe stvari, na način da su lica nasilno ušla u kuću vlasništvo lica L.V., iz Visokog i tom prilikom drvenim palicama oštetila namještaj u kući a zatim i fizički napala vlasnika kuće i lica: Z.E., M.A. i B.A., sva lica iz Breze. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Dana 29.06.2020. godine, u 09,10 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Visoko se obratilo lice H.S., iz Visokog, te prijavilo otuđenje registarskih tablica oznaka T03-O-663, sa putničkog motornog vozila “Smart”, vlasništvo istog, koje je bilo parkirano ispred porodične kuće u mjestu Hlapčevići. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Dana 29.06.2020. godine, u 16,10 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Visoko se obratilo lice G.M., iz Visokog, i tom prilikom prijavilo ugrožavanje sigurnosti i prijetnje upućene putem lažnog Facebook profila. Daljnji rad na dokumentovanju prijavljenog krivičnog djela poduzimaju kriminalistički istražitelji Policijske stanice Visoko.

Dana 29.06.2020. godine, u 17,05 sati, u ulici Jevrejska, od strane lica S.N., rođenog 1996. godine i lica F.M., rođenog 1984. godine, oba lica iz Visokog, izvršeno je krivično djelo nasilničko ponašanje nad licem L.V., iz Visokog, koje je tom prilikom zadobilo lakše tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Visoko, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Maglaj

U toku noći 28/29.06.2020. godine, u mjestu Liješnica, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo teške krađe putničkog motornog vozila marke “Audi A4”, registarskih oznaka M48-J-903, vlasništvo lica S.D., iz Maglaja. Operativnim radom na terenu policijski službenici su pronašli otuđeno vozilo. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojim je pet lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA