Vijesti 122 za 29.07.2018. godine

Vijesti 122 za 29.07.2018. godine

35
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 29.07.2018. godine, u 01,50 sati, u ulici Branilaca Bosne, tačnije u gradskom parku, od strane lica M.D., iz Zenice, uz prijetnju hladnim oružjem-nožem, izvršeno je razbojništvo nad ženskom osobom P.A., iz Zenice. Policijski službenici Policijske stanice Centar su u kratkom vremenskom roku locirali i lišili slobode lice M.D. i isto zadržali u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad licem zavedena kriminalistička obrada.

Visoko

Dana 29.07.2018. godine, u 23,00 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Visoko je pristupilo lice A.M., iz Visokog i tom prilikom prijavilo ozbiljne prijetnje koje su mu upućene istog dana, od strane lica A.F., iz Visokog. Od strane službenika policije je zaprimljena predmetna prijava, a daljnji rad na provjeri prijavljenih navoda i dokumentovanju krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Visoko.

Zavidovići

Dana 29.07.2018. godine, u 16,25 sati, u mjestu Čardak, od strane lica H.A., iz Zavidovića, izvršeno je krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, na način da je navedeno lice uperilo vatreno oružje prema licu M.E., iz Zavidovića, uz prijetnju upotrebe istog. Policijski službenici su navedeno lice lišili slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Maglaj

Dana 29.07.2018. godine, oko 20,00 sati, u mjestu Parnica, sa putničkog motornog vozila marke “Škoda”, vlasništvo lica S.M., iz Maglaja, izvršena je krađa registarskih tablica broj 522-E-450. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se deset saobraćajnih nezgoda, u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA