Vijesti 122 za 29.08.2015. godine

Vijesti 122 za 29.08.2015. godine

194
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području ZE-DO kantona javni red i mir je narušen u jedanaest slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Na području ZE-DO kantona evidentirana su četiri krivična djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području ZE-DO kantona dogodilo se deset saobraćajnih nezgoda, u jednoj saobraćajnoj nezgodi jedno lice je zadobilo teške tjelesne povrede.

POŽARI I EKSPLOZIJE
Zavidovići

Dana 29.08.2015. godine, oko 00,55 sati, u Zavidovićima, u pogonu preduzeća “Krivaja”, u postrojenjima “Namještaj I”, vlasništvo M. I., došlo je do požara većih razmjera, kojom prilikom je pričinjena veća materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo. Od strane vatrogasnih jedinica iz Zavidovića, Žepča, Maglaja i Zenice požar je lokalizovan i tom prilikom su lakše tjelesne povrede zadobili vatrogasac I. E. i građanin Đ. S. Na lice mjesta su izašli službenici Sektora kriminalističke policije i Protivpožarne zaštite MUP-a ZE-DO kantona, kao i dežurni tužilac, koji je konstatovao da se ne može pristupiti vršenju uviđaja, te će se vršiti narednog dana. Policijski službenici Policijske stanice Zavidovići vrše obezbjeđenje lica mjesta.

Na području ZE-DO kantona nije bilo eksplozija.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Na svim putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA