Vijesti 122 za 29.08.2016. godine

Vijesti 122 za 29.08.2016. godine

182
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je šest krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (3), Policijske uprave III u Zavidovićima (1), Policijske uprave IV u Tešnju (1) i Policijske uprave V u Olovu (1).

Zenica

U vremenskom periodu od 27.08. do 29.08.2016. godine, u mjestu Lašva, izvršena je teška krađa u vikend kuću, vlasništvo P.M. iz Zenice, kojom prilikom je otuđen televizor. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 29.08.2016. godine, u mjestu Blatuša, izvršeno je krivično djelo izazivanje opće opasnosti upotrebom vatrenog oružja prema licu S.L. iz Zenice. Tom prilikom, oštećeno je putničko motorno vozilo marke “VW Golf”, registarskih oznaka A89-E-676, vlasništvo S.A., dok povrijeđenih lica nije bilo. Policijski službenici su u ulici Londža lišili slobode lica Š.E. i Ć.K., oboje iz Zenice, zbog sumnje da se ista mogu dovesti u vezi sa izvršenjem navedenog krivičnog djela. Na licu mjesta je izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Zavidovići

U vremenskom periodu od 27.08. do 29.08.2016. godine, u mjestu Stošnica, izvršena je teška krađa u pomoćni objekat-garažu, vlasništvo M.Z., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske stanice Zavidovići.

Vareš

Dana 29.08.2016. godine, u ulici Majdanska, na benzinskoj pumpi „Butmir Oil“, od strane vozača putničkog motornog vozila marke „VW Golf V“, registarskih oznaka T69-M-572, izvršeno je krivično djelo tako što isti nije platio račun za gorivo, udaljivši se vozilom u nepoznatom pravcu. Policijski službenici Policijske stanice Vareš su zaustavili navedeno vozilo, te je utvrđeno da istim upravlja J.A., dok su se u vozilu nalazili saputnici H.E. i J.A., sva lica iz Sarajeva. Isti su lišeni slobode i zadržani u službenim prostorijama, dok je na licu mjesta izvršen uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 29.08.2016. godine, u mjestu Raspotočje, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “VW Golf”, registarskih oznaka K40-O-858, kojim je upravljao M.J. iz Zenice, i putničko motorno vozilo marke “VW Golf”, registarskih oznaka A98-J-651, kojim je upravljao S.M. iz Tešnja. Tom prilikom, navedeni S.M. je zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još 10 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA