Vijesti 122 za 29.09.2020. godine

Vijesti 122 za 29.09.2020. godine

35
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 29.09.2020. godine, u 22,00 sati, u ulici Bulevar Kralja Tvrtka I, od strane nepoznatog lica izvršen je pokušaj otuđenja putničkog motornog vozila marke “Golf”, registarskih oznaka 007-J-360, vlasništvo lica N.N., iz Zenice, na način da je lice nasilnim putem ušlo u unutrašnjost vozila i isto stavilo u pogon, nakon čega ostvaruje kontakt sa parkiranim putničkim motornim vozilom marke “Volvo”, registarskih oznaka K09-O-016, vlasništvo lica M.J., iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Visoko

U toku noći 28/29.09.2020. godine, u mjestu Grđevac, od strane nepoznatog lica izvršena je krađa putničkog motornog vozila marke “JETTA”, registarskih oznaka J84-M-762, vlasništvo lica S.M., iz Kaknja, a koje vozilo koristi lice Dž.B., iz Visokog. Operativnim radom službenika Policijske stanice Visoko došlo se do određenih saznanja da je navedeno vozilo prodato od strane nepoznatog lica dana 29.09.2020. godine, na području općine Kiseljak. Daljnji rad na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Visoko, u saradnji sa službenicima Policijske stanice Kiseljak. Otuđeno vozilo je pronađeno na području Kiseljaka.

Kakanj

Dana 29.09.2020. godine, u 12,30 sati, u službene prostorije Policijske stanice Kakanj obratilo se lice Đ.I., iz Kaknja, te tom prilikom prijavilo da je u zadnjih osam dana, sa bankovnog računa vlasništvo istog, putem Interneta otuđen određen iznos novca. Od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj poduzete su mjere na dokumentovanju prijavljenog krivičnog djela.

Tešanj

Dana 29.09.2020. godine, u 11,05 sati, u mjestu Rosulje, došlo je do fizičkog konflikta između lica B.A., rođenog 1963. godine, iz Tešnja i lica G.I., rođenog 1962. godine, iz Umaga, Republika Hrvatska, kojom prilikom je upotrijebljeno i vatreno oružje, usljed čega je lice G.I. zadobilo teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Lice B.A. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Centar u Zenici, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Na mjestu izvršenja ovog krivičnog djela je izvršen uviđaj od strane službenika Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodile su se tri saobraćajne nezgode u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA