Vijesti 122 za 29.09.2021. godine

Vijesti 122 za 29.09.2021. godine

15
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 29.09.2021. godine, u 20,00 sati, na lokalitetu željezničkog mosta u Blatuši, od strane lica Č.S., rođenog 2005. godine, iz Zenice, upotrebom hladnog oružja- noža  nanesene su povrede licu H.A., rođenom 2002. godine, iz Zenice. Navedeno lice je prevezeno u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje se ljekari nije izjasnili o stepenu zadobijenih povreda. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Breza

Dana 29.09.2021. godine, u 16,30 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Breza je pristupilo lice B.M., iz Breze, i tom prilikom prijavilo da je nad istim izvršena prevara od strane nepoznatog lica, te da je tom prilikom oštećeno za određen iznos novca. Daljnji rad na dokumentovanju prijavljenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Breza.

Žepče

Dana 29.09.2021. godine, u 17,50 sati, u ulici Bukovik, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke “Opel Astra”, registarskih oznaka T29-E-827, kojim je upravljala I.D., rođena 1985. godine, iz Zavidovića. Izvršenim pregledom lica i vozila, policijski službenici su pronašli sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i određenu količinu nedozvoljenih tableta. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.                                  

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodile su se dvije saobraćajne nezgode u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA