Vijesti 122 za 29.10.2015. godine

Vijesti 122 za 29.10.2015. godine

183
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je osam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (3), Policijske uprave II u Visokom (2), Policijske uprave III u Zavidovićima (2) i Policijske uprave V u Olovu (1).

Zenica

U vremenskom periodu od 26.10. do 29.10.2015. godine, u ulici Pehare, izvršeno je krivično djelo teška krađa u garažu, vlasništvo P.M., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina raznog alata i drugih predmeta. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Visoko

Dana 29.10.2015. godine, u 23,25 sati, u mjestu Dobrinje, u UO „Fast food“, vlasništvo Č.A., od strane nepoznatog lica došlo je do upotrebe vatrenog oružja-pištolja prema K.H., rođenom 1968. godine, iz Visokog, koji je u 00,35 sati preminuo u Kantonalnoj bolnici Zenica. Službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona su na licu mjesta izvršili uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK, te su nastavljene intenzivne aktivnosti na lociranju i lišavanju slobode izvršioca navedenog krivičnog djela.

Dana 29.10.2015. godine, u mjestu Moštre, službenici uniformisane policije zaustavili su i kontrolisali teretno motorno vozilo marke „MAN“, registarskih oznaka O72-E-723, kojim je upravljao K.M. iz Kaknja. Prilikom kontrole utvrđeno je da isti vrši prijevoz određene količine uglja, bez potrebne dokumentacije. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Olovo

Dana 29.10.2015. godine, u mjestu Careva Ćuprija, u sportskoj kladionici „BH Play“, od strane H.N. izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari, tako što je podesnim predmetom oštetio LCD marke „Telefunken“. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Olovo.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području ZDK-a dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA