Vijesti 122 za 29.11.2015. godine

Vijesti 122 za 29.11.2015. godine

442
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirana su četiri krivična djela koja su izvršena na području Policijske uprave I u Zenici (2) i Policijske uprave V u Olovu (2).

Zenica

Dana 29.11.2015. godine, u ulici Tetovska, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo Š.F., iz koje je tom prilikom otuđen laptop. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 29.11.2015. godine, u ulici Goraždanska, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo S.A., iz koje je otuđena određena količina zlatnog nakita i novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Olovo

U periodu od 27.11. do 29.11.2015. godine, u mjestu Careva Ćuprija, izvršena je teška krađa u područnu ambulantu JU „Dom zdravlja“ Olovo, iz koje je otuđena određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Olovo.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Usora

Dana 29.11.2015. godine, u 00,55 sati, na magistralnom putu M-4, u mjestu Žabljak, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „VW-Fox“, registarskih oznaka E92-M-024, kojim je upravljao Č.G. iz Usore, i putničko motorno vozilo marke „Audi“, registarskih oznaka MA 822 BK, kojim je upravljao A.S., rođen 1990. godine, državljanin Hrvatske. Tom prilikom, navedeni A.S. je smrtno stradao, dok je suvozač u istom vozilu, T.A. iz Maglaja, zadobila lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Usora.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodile su se još četiri saobraćajne nezgode, kojom prilikom je šest lica zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA