VIJESTI 122 ZA 30.03.2020. GODINE

VIJESTI 122 ZA 30.03.2020. GODINE

20
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u dvadeset devet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Kakanj

Dana 30.03.2020. godine, u 07,20 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Kakanj se obratilo lice Z.M., iz Kaknja i tom prilikom prijavilo izvršenje teške krađe u ugostiteljski objekat “Salon zabave“ vlasništvo istog, koji se nalazi u ulici Alije Izetbegovića, kada je otuđen jedan aparat za reprodukciju muzike i određena količina alkoholnih pića. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Tešanj

Dana 30.03.2020. godine, u 13,30 sati, na lokalnom putu u mjestu Lepenica, od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj je zaustavljeno i kontrolisano putničko motorno vozilo marke “Opel Astra”, registarskih oznaka K75-M-206, kojim je upravljala R.F., iz Usore, dok se na mjestu suvozača nalazilo lice B.N., rođeno 1986. godine, iz Tešnja, koje je policijskim službenicima prilikom pregleda predalo dva sadržaja biljne i praškaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Nad navedenim licem je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Olovo

Dana 30.03.2020. godine, u 13,30 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Olovo se obratilo lice I.A., iz Olova i tom prilikom prijavilo ozbiljne prijetnje upućene od strane lica K.M., iz Olova. Od strane istražitelja Policijske stanice Olovo su poduzete mjere na dokumentovanju prijavljenog krivičnog djela.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA