Vijesti 122 za 30.05.2015. godine

Vijesti 122 za 30.05.2015. godine

280
0
PODIJELI
Ilustracija
JAVNI RED I MIR

Na području ZE-DO kantona javni red i mir je narušen u sedamslučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 30.05.2015. godine, u 19,45 sati, u Zenici, u ulici Aska Borića kod broja 21, od strane četiri nepoznata lica izvršeno je nasilničko ponašanje, na taj način što su kamenicama razbili bočno staklo na putničkom motornom vozilu marke “Ford-tranzit”, registarskih oznaka E29-J-878, kojim je upravljao S. D. iz Sarajeva, vlasništvo NTV “Hayat” Sarajevo, kojom prilikom su lakše tjelesne povrede, konstatovane u Stanici hitne medicinske pomoći Zenica, zadobili putnici u navedenom vozilu M. H., Č. N. i M. B., svi iz Sarajeva. Izvršen uviđaj.

Olovo

Dana 29/30.05.2015. godine, u toku noći, u mjestu Stojčići, općina Olovo, izvršena je teška krađa u pokušaju u kuću vlasništvo Z. I. Izvršen uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području ZE-DO kantona dogodilo se četrnaest saobraćajnih nezgoda, u dvije saobraćajne nezgode tri lica su zadobila lakše tjelesne povrede.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Na putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE
Zenica

Dana 30.05.2015. godine, u 02,20 sati, u Zenici, u ulici Milivoja Čekade, došlo je do samozapaljenja u vožnji putničkog motornog vozila marke “Golf”, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao B. Ć. iz Zenice, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. Požar lokalizovali pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Zenica u 03,15 sati. Izvršen uviđaj.

Na području ZE-DO kantona nije bilo eksplozija.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA