Vijesti 122 za 30.06.2015. godine

Vijesti 122 za 30.06.2015. godine

134
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 30.06.2015. godine, u 12,10 sati, na magistralnom putu M-17 u mjestu Pehare, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo “Golf”, registarskih oznaka GIMH-1111, kojim je upravljalo lice H.H. iz Zenice. Prilikom kontrole ustanovljeno da navedene registarske tablice ne pripadaju kontrolisanom vozilu, nakon čega je sporno vozilo privremeno oduzeto i isto će biti predmet potrebnih provjera, u sklopu aktivnosti koje se poduzimaju na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

Dana 29.06.2015. godine, u 23,50 sati, u mjestu Mošćanica, od strane nepoznatog lica izvršena je drska krađa nad ženskom osobom K.Š., od koje je tom prilikom sa vrata otrgnut zlatni lančić. Od strane službenika policije su poduzete mjere i radnje na otkrivanju izvršioca ovog krivičnog djela.

Breza

Dana 30.06.2015. godine, u 15,00 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Breza obratio se A.Z. iz Breze i prijavio lice A.A. da ga je dana 28.06.2015. godine, u njegovoj porodičnoj kući, fizički napalo, te mu nanijelo lakše tjelesne povrede i od istog otuđilo motornu pilu marke “Husqvarna”. Daljnji rad na utvrđivanju svih činjenica iz zaprimljene prijave nastavljaju istražitelji Policijske stanice Breza.

Zavidovići

Dana 30.06.2015. godine, u 10,20 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Zavidovići obratila se M.I. i tom prilikom prijavila prijetnje upućene telefonom od strane ženske osobe C.A. iz Zavidovića. Daljnji rad na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti nastavljaju istražitelji Policijske stanice Zavidovići.

Maglaj

Dana 30.06.2015. godine, u 11,50 sati, u ulici Mustajbega Uzeirbegovića, izvršena je teška krađa u pomoćni objekat – garažu vlasništvo lica H.R., iz koje je tom prilikom otuđen trimer za travu marke “Bavaria” i motorna pila marke “Stihl”. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, koji poduzimaju mjere i radnje na otkrivanju izvršioca ove teške krađe.

SAOBRAĆAJ
Žepče

Dana 30.06.2015. godine, u 12,10 sati, na magistralnom putu M-17, u naseljenom mjestu Donje Ravne, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Škoda”, registarskih oznaka ZG-5282-FB, kojim je upravljao F.D. iz Zagreba, Republika Hrvatska i putničko vozilo “Mercedes”, registarskih oznaka ZG-7867-FM, kojim je upravljala G.A. iz Žepča, koja je tom prilikom zadobila povrede neutvrđenog stepena, dok su saputnici u vozilu G.V. i G.M. zadobili lakše tjelesne povrede. Na mjestu saobraćajne nezgode je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

Na području Kantona dogodilo se još osam saobraćajnih nezgoda, u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA