Vijesti 122 za 30.08.2016. godine

Vijesti 122 za 30.08.2016. godine

199
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirana su četiri krivična djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave II u Visokom (1) i Policijske uprave IV u Tešnju (1).

Zenica

U vremenskom periodu 28-30.08.2016. godine, u ulici Gornji Brist, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo F.I., iz koje je tom prilikom otuđena muzička linija. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 30.08.2016. godine, u ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo M.N. iz Zenice. Tom prilikom, otuđena je određena količina zlatnog nakita i dva ručna sata. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 29.08.2016. godine, u 23,20 sati, u ulici Bistua Nuova, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Škoda-Fabia“, registarskih oznaka E67-T-425, kojim je upravljala J.I. iz Zenice, i motocikl marke „Lifan“, registarskih oznaka 249-M-111, kojim je upravljao Č.E. iz Zenice. Tom prilikom, navedeni vozač motocikla, te suvozač P.E. zadobili su teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA