VIJESTI 122 ZA 30.12.2021. GODINE

VIJESTI 122 ZA 30.12.2021. GODINE

6
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET 
Visoko 

Dana 30.12.2021. godine, u 04,10 sati, obaviještena je dežurna služba Policijske stanice Visoko da je u zanatskom centru izvršena teška krađa u zlatarsku radnju “Mirha”, vlasništvo lica T.H., iz Vogošće, kojom prilikom je otuđena određena količina srebrenog nakita. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Dana 30.12.2021. godine, u prijepodnevnim satima, u ulici Durmića, od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko je, u skladu sa naredbom Općinskog suda u Visokom, izvršen pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi lice S.Z., rođeno 1995. godine, iz Visokog. Izvršenim pretresom je pronađen sadržaj biljne materije, težine 110,80 grama, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Tešanj 

Dana 30.12.2021. godine, u 01,50 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Tešanj se obratilo lice Š.B., iz Maglaja, i tom prilikom prijavilo da je zajedno sa licem K.M., rođenim 1998. godine, iz Maglaja, fizički napadnuto dok se nalazilo u svom vozilu na parking prostoru u ulici Mustafe Ćemana, od strane lica H.F. i H.A., oba lica iz Maglaja, koja su takođe nanijela oštećenja na vozilu. Prilikom izvršenja ovog krivičnog djela, lice K.M. je zadobilo lakše tjelesne povrede konstatovane u Službi hitne medicinske pomoći Tešanj. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Dana 30.12.2021. godine, u 11,15 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Tešanj se obratila A.M., iz Tešnja, i tom prilikom prijavila prijetnje upućene od strane lica H.E., iz Tešnja. Daljnji rad na rasvjetljavanju prijavljenog krivičnog djela „Ugrožavanje sigurnosti“ poduzimaju istražitelji Policijske stanice Tešanj.

 

SAOBRAĆAJ 
Žepče

Dana 30.12.2021. godine, u 01,35 sati, obaviještena je dežurna služba Policijske stanice Žepče da se na magistralnom putu M-17, u mjestu Brezovo Polje, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Audi”, registarskih oznaka A53-E-161, kojim je upravljao vozač A.A., iz Žepča, i putničko motorno vozilo marke “Opel”, registarskih oznaka KPZG782, kojim je upravljao vozač O.B., rođen 1995. godine, iz Žepča, koji je tom prilikom zadobio teže tjelesne povrede. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

Na području Kantona dogodilo se još osam saobraćajnih nezgoda u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA