Vijesti 122 za 31.01.2021. godine

Vijesti 122 za 31.01.2021. godine

1
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u deset slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET
Zenica

Dana 31.01.2021. godine, u večernjim satima, u ulici Mejdandžik, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u stan vlasništvo lica B.E., iz Zenice, kojom prilikom je otuđena manja količina zlatnog nakita. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalsitičke policije Policijske uprave I.             

Dana 31.01.2021. godine, u 19,00 sati, u ulici Crkvice, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa na naročito drzak način u sportskoj kladionici “Petica Plus”, kojom prilikom je otuđen određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalsitičke policije Policijske uprave I.  

Žepče

U toku noći 30/31.01.2021. godine, u mjestu Goliješnica, na parking prostoru pored magistralnog puta M17, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u teretno motorno vozilo “Citroen”, registarskih oznaka A98-T-177, vlasništvo firme “Assault” d.o.o Žepče, kojom prilikom su otuđeni autokasetofon, poslovna dokumentacija firme, te određena količina alata. Daljnji rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Žepče.

Dana 31.01.2021. godine, u 19,20 sati, u ulici Stjepana Radića, policijski službenici su izvršili zaustavljanje i kontrolu putničkog motornog vozila “Golf”, registarskih oznaka J98-K-691, kojim je upravljalo lice Š.A., rođeno 2000. godine, iz Žepča. Izvršenim pregledom lica i vozila, policijski službenici su pronašli dva sadržaja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

 

SAOBRAĆAJ
Tešanj

Dana 31.01.2021. godine, u 16,30 sati, na regionalnom putu Prnjavor -Novi Šeher, u mjestu Vukovo, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke “Opel Astra”, registarskih oznaka O56-K-606, kojim je upravljalo lice Lj.A., rođeno 1999. godine, iz Tešnja, koje je tom prilikom zadobilo teške tjelesne povrede konstatovane u Službi hitne medicinske pomoći Tešanj. Na mjestu saobraćajne nezgode je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske stanice Tešanj.

Na području Kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda u kojim su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA